Langzamer draaiende maar sterke motor voor de BR01 en 18/6 locs!

Eindelijk heb ik een motor gevonden die zowel 40% langzamer draait dan de originele Perma motor als ook nog eens 10% sterker is!

Met deze nieuwe motor is de ombouw heel eenvoudige geworden voor Expressers die graag met een tandwielaandrijving willen blijven rijden. Door het aanzienlijk lagere toerental is het kenmerkende geratel van de tandwielen niet meer merkbaar en  rijdt uw loc veel rustiger over de baan. Kortom: Win-Win!

Deze nieuwe aandrijving heeft intussen de nodige uren proefgereden in mijn BR01, de resultaten zijn buitengewoon bevredigend gebleken.

Een ombouwset voor de BR01 resp 18/6  kost slechts: Euro 29.50 de ombouw zelf is vrij eenvoudig, op ‘mijn’ schaal een moeilijkheidsgraad van slechts 2/5.

Verdere details zijn te verkrijgen en te zien op de beurs- en demonstratie dagen, knutseldagen, workshops zowel in NL als in D; u kunt mij voor meer informatie mailen via de website, etc..

Hoe wordt gemeten?:

De motor is als eerste gemeten op mijn “meetkracht-station”. Dit stuk gereedschap test  de motoren onder steeds dezelfde omstandigheden op:

1: vermogen in Ampère bij 7,5 Volt, bij 12 Volt en zowel draaiend als bij blokkering van de motor. (Dat laatste is belangrijk voor het max. vermogen van de decoder!)

2: De kracht wordt onder dezelfde omstandigheden gemeten in Newtonmeter, ook bij 7,5 en bij 12 Volt.

3: Thermisch effect buitenzijde motorblok na 3x blokkeren binnen 2 minuten.

De belangrijkste meetresultaten:

Vermogen bij 12 Volt draaiend onder volle belasting: 0,52 Ampère,

Vermogen bij blokkering bij 12 Volt: 0.65 Ampère,

maximaal vermogen in Newtonmeter bij 12 Volt : 11.5  (Permamotor: 10NM)

 Standaard is een tandwiel met 9 tanden gemonteerd, op aanvraag kan ook een tandwiel van 8 tanden worden gemaakt tegen dezelfde kosten; levertijd +/- 2 weken.