Groef voor Slipbandjes aanbrengen.

Het is goed mogelijk om de wielen van uw locomotief te laten voorzien van extra slipbandjes. Meerdere gebruikers claimen dan verbeterde trekkracht van die loc of het beter meelopen van de wielen van die voorloper.

Dat insteken va een extra groef kan zowel worden gedaan bij wielen van Trix Express als andere zg ‘vreemde’ merken.

Voorwaarde is wel dat de wielen van vol-metaal zijn; bij wielen met een kunststof hart zijn de metalen wielringen die daarbij zij  toegepast vaak zo dun zijn dat bij het insteken er dwars door die metalen ring wordt gegaan dan wel dat het kunststof kan smelten met alle gevolgen van dien. Bij ‘vreemde’ merken wordt na ontvangst eerst bekeken of het insteken mogelijk is en de afnemer vooraf geïnformeerd over mogelijkheden en eventuele risico’s

Bij de Trix Express wielen wordt de maat van de groef gelijk aan het origineel; daarmee kan dezelfde maat slipband worden gebruikt als bij die originele wielen, wel zo gemakkelijk.

Bij niet TE wielen wordt een andere maat in breedte en diepte gestoken, de eigenaar krijgt bij toezending dan het merk en de afmetingen/ bestelnummer van de bijpassende slipbandjes meegestuurd.

Nieuwe slipbandjes zijn NOOIT standaard in de levering bijgesloten, maar kunnen desgewenst mee worden besteld.