Wie is John Schilperoort?

Ik ben Trix Express hobbyist sinds 1955. Na lang zeuren kreeg ik op mn 8e verjaardag mijn Trix Express trein (loc 20/52) en ben vanaf die dag een enthousiaste Trix Express rijder.Dat rijden was globaal tot 2017 uitsluitend analoog, maar is sindsdien overgegaan in digitaal.

Naast het ‘rijden’ beleef ik enorm veel plezier aan het verbeteren van de rij-eigenschappen van het TE materieel dat ten opzichte van de huidige modeltreinen grote nadelen heeft door de dikke en hoge wielflenzen en de korte bochten.

Wat mij nooit heeft bevallen was het geluid van de tandwielen in de locs, zie het maar als ‘mijn afwijking’. Ook de binnenverlichting van het TE materieel kan veel beter.

Na mijn pensionering in 2002 is deze hobby steeds verder uitgebreid, want naast het rijden, bedenk ik nu nieuwe oplossingen, en bezoek nationale en internationale beurzen en bijeenkomsten.

De afgelopen 10 jaar is als sub-hobby ontstaan het bedenken en maken van verbeteringen aan locs, wagons, railmateriaal, verlichting, seinen, wissels, onderhoud, rijeigenschappen, etc.

Ik maak ombouwsets voor het her-motoriseren van TE-locs, op maat gemaakte led-binnenverlichtingen die niet meer knipperen, kop- en sluitverlichtingen in led-uitvoering, nieuwe slepers voor stroomafname, maar ook slepers en -systemen, binnenverlichting, enz. voor wagons waar Trix dat niet had gemaakt.

Daarnaast maak ik gereedschappen en hulpstukken specifiek voor Trix Express om onderhoud en reparatie makkelijker te maken.

In de planning staat het repareren van uitgesleten lagers in locs met de BR-42 als berucht voorbeeld. Ook die loc kan echt probleemloos en beschaafd rijden in onze korte radius-1.

Op de pagina ‘hoofdgroepen’ vind je wat ik zoal heb ontwikkeld en ter beschikking staat. Wat mijn hobby extra leuk maakt is het (internationaal) delen van kennis, zowel 1:1 als tijdens ‘knutseldagen’, beurzen, workshops, enz..

Ben je geïnteresseerd en denk je dat ik jou ook kan helpen met het verbeteren van jouw TE treinen? Neem dan contact met me op ik help je graag verder

Wat betekent deze hobby voor mij?

  • Iedere dag plezier
  • Het scherp houden van m’n geest
  • Nieuwe dingen bedenken en maken
  • Gezellig kletsen (‘fachsimpelen’) over en met andere TE-treinfreaks
  • Nooit vervelen, altijd bezig, nieuwe contacten maken.

 

john Redactie Trein Frankrijk
John draaibank